UITVAARTFOTOGRAFIE

Een uitvaartreportage: om de herinnering levend te houden

informatie

Een overlijden is voor nabestaanden altijd een ingrijpende gebeurtenis. Vaak een verwarrende tijd waarin veel beslissingen genomen moeten worden. Ook over de vraag of er eventueel foto’s gemaakt moeten worden bij de uitvaart.

 

Veel mensen aarzelen: foto’s laten maken? Bij zo’n emotionele gebeurtenis? Door wie? En waarom? Omdat zo’n dag aan de nabestaanden vaak in een roes voorbij gaat. Zeker als het overlijden onverwacht is, heeft verdriet de overhand en blijven er slechts vage herinneringen over aan de uitvaart. Waardevolle indrukken ontgaan de nabestaanden vaak. Als er van die toch zo belangrijke dag foto’s gemaakt zijn, kunnen nabestaanden op het moment dat zij eraan toe zijn in alle rust en terugkijken op die dag.

 

Als een van de ouders overlijdt en er zijn nog jonge kinderen, is een uitvaartreportage een heel dierbaar aandenken aan een dag vol emotie. Veel zullen de kinderen zich er later niet veel van kunnen herinneren. Foto’s helpen dan om de herinnering levend te houden.

Opzoek naar mooie uitvaartfotografie?

Meer informatie

Het maken van een uitvaartreportage vind ik dankbaar werk, dat ik met respect voor de overledene en de nabestaanden doe. Ik probeer zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn en het gebruik van een flitser indien mogelijk te voorkomen. Als ik het album later aflever aan de nabestaanden hoor ik vaak, dat ze mijn aanwezigheid niet eens gemerkt hebben.